2010-03-04 15:00:20• hírek • MTI/AP

Zaklatott férfiak

Tíz év alatt a kétszeresére nőtt a férfiak által szexuális zaklatás miatt benyújtott panaszok száma az Egyesült Államokban.

Az amerikai foglalkoztatási és esélyegyenlőségi hivatal szerint egyre nő az olyan férfiak száma, akik munkahelyükön válnak szexuális zaklatás áldozatává. A tavaly jelentett mintegy 12 700 esetből kétezerben férfiak voltak a sértettek.
"Természetesen elképzelhető, hogy a férfiaknak több zaklatásban van részük, de az is lehet, hogy a szám azért nő, mert egyre többen merik felvállalni a történteket" - mondta a bizottság egyik jogi képviselője.

A férfiakat érintő munkahelyi zaklatási ügyekben előfordul, hogy a női vezető enged meg magának nem megfelelő viselkedést, a legtöbb esetben azonban a zaklató maga is férfi. Ennek hátterében állhat nem viszonzott romantikus közeledés, de az is, hogy a zaklató vélt vagy valós homoszexualitása miatt üldözi áldozatát. Az is előfordulhat, hogy egy férfit azért zaklat feljebbvalója, mert nem tartja elég "férfiasnak" az adott munkához.

"Azt hiszem, a férfiaknak talán nehezebb panaszt tenniük, mert zavarba hozza őket. Ha erről beszélek, az én gyomrom is kavarog" - mondta az egyik áldozat.


Szexuális zaklatás: egyre több a férfi áldozat
Szexuális zaklatás: egyre több a férfi áldozat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: